Unik StalaTex
• Tykkelse 20 / 30 / 40 mm
• Benkeplater og veggpaneler med StalaTex mønster
Stjernekokken og matdesigneren Linnea Vihonen hadde lenge drømt om å pusse opp kjøkkenet. Det hun spesielt ønsket seg på det nye kjøkkenet var mye oppbevaringsplass, høykvalitets hvitevarer og suverene benkeplater. Med sin bakgrunn fra restaurantbransjen, var hun helt sikker på at hun ville ha benkeplater av rustfritt stål på kjøkkenet. I Finland er Linnea kjent for restaurantene sine, og hun har også populære matprogrammer som f.eks Kokkisota, Mitä tänään syötäisiin og Maalla, merellä ja lautasella.
Et vakkert, sort kjøkken med benkeplater av stål er også praktisk.
For henne var noen av grunnene til å velge benkeplater i stål at de er enkle å rengjøre og hygieniske, og de har egenskaper som gir fordeler i arbeidet med deig. En ståloverflate gir god friksjon når du elter deigen mot benkeplaten, forklarer Linnea. Dette er viktig for en kokk som liker å bake.
“Jeg valgte mønstrede stålbenkeplater fordi de skjuler riper. En ståloverflate vil ha små merker, akkurat som alle andre typer overflater, men på grunn av mønsteret er de ikke så synlige. Jeg elsker disse benkeplatene på grunn av deres visuelle effekt, enkle vedlikehold og funksjonalitet”, sier Linnea.
Linneas favoritt blant Stalas utvalg av mønstrede ståloverflater var GW03, designet av Gert Wingårdh. GW03 har et rytmisk mønster av håndtegnede linjer som sporer overflaten, og gir den et nesten håndpenslet utseende.
Alle benkeplatene i Linneas kjøkken er fra Stalas mønstrede stål-kolleksjon Trace, designet av Gert Wingårdh.
Se en video der Linnea snakker om oppussingen av kjøkkenet sitt og de valgene hun tok. I videoen lager hun også mat, en vegansk rett med svartkål og melon. Les videre for å se oppskriften.
Det er enkelt å hakke svartkål på Stalas skjærebrett av tre SET-2. Et godt, stødig skjærebrett gjør matlagingen mye hyggeligere, sier Linnea.
(2–3 personer)
150 g svartkål
4 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
1/2 ss salt
Saften av 1/2 sitron
1 ss mørk sesamolje
1 ss ristede sesamfrø
1/2 cantaloupe-melon
1 mango
1/2 avokado
Håndfull fersk basilikum
Revet skall av 1/2 sitron
Bit parmesan
Nykvernet svart pepper
Skyll og hakk svartkålen. Skrell og hakk hvitløken. Varm oljen i en panne og tilsett svartkålen og hvitløken.
Stek i cirka fem minutter, til svartkålen er myk og gjennomsiktig.
Smak til med salt, sitronsaft, sesamolje og ristede sesamfrø og bland alt.
Skrell og skjær opp frukten og legg den oppå den varme svartkålen.
Avslutt med sitronskall, parmesan, nykvernet sort pepper og litt basilikumblader.
Du kan også garnere retten med spiselige blomster.
Skyll svartkålen. Stalas skyllekurv av silikon SET-1 er en flott hjelper.
Stek kålen og hvitløken i cirka fem minutter, til svartkålen er myk og gjennomsiktig.
Skrell og skjær opp frukten og legg den oppå den varme svartkålen.
Sautert svartkål med mango, melon, parmesan og sitron Fargerikt, smakfullt og vakkert å se på. Helt fantastisk godt!
> Linnea Vihonen - a visionary in food experiences (på finsk)
> StalaTex – Stainless for Life
> Friends of Stala – The designers behind StalaTex collections
> What is the story behind Trace? Gert Wingårdh – The creator of Trace